Fonteinen Lima: het geweldige Circuito Mágico del Agua

In het park Circuito Mágico del Agua zijn veel fonteinen van Lima. Het is een geweldig park voor het gehele gezin in Lima.

In het Circuito Mágico del Agua zijn 13 fonteinen. De fonteinen zijn niet alleen om te bekijken, want een aantal zijn om te bekijken. Daarnaast is er een geweldige fonteinshow bij de grootste fontein van het park. Deze is wel 120 bij 20 meter. Naast dat je mooie fonteinen kan zien en er zelfs mee kan spelen is het ook betaalbaar. Het is dus een ideaal familieuitje. 

Lees meer over het park Circuito Mágico del Agua en over alle 13 fonteinen.

Het park met de fonteinen van Lima: Circuito Mágico del Agua

Een leuk uitstapje voor het hele gezin is het park Circuito Mágico del Agua. In het park zijn 13 prachtige fonteinen. Dit zijn de fonteinen van Lima. In 2007 is het park geopend. Dit was destijds één van de projecten van de gemeente Lima om de openbare ruimte te verbeteren.

De gemeente Lima heeft zich dus niet op toeristen gericht, maar op de lokale bevolking, de mensen uit Lima. De prijs van het entreeticket is hier dan ook naar. Dat betekent dat het voor toeristen vrij goedkoop is.

Wel kan het wat lastiger zijn om het park Circuito Mágico del Agua te bereiken. Maar uiteindelijk is het met een taxi goed te doen.

Locatie van de fonteinen van Lima

Elke taxichauffeur weet waar het Circuito Mágico del Agua is. Het is in Lima Centre. Dit is de oude centrale wijk van de stad Lima. Het is niet één van de meest veilige wijken van de stad Lima. Dat kan je ook lezen op de pagina over hoe veilig Lima is. Maar wanneer je op je spullen let is een bezoekje aan de fonteinen van Lima zeker de moeite waard.

Een ander ding dat je moet weten voor je het Circuito Mágico del Agua bezoekt is dat het op alle dagen open is behalve op maandag. Dus van dinsdag tot en met zondag kan je genieten van de dertien prachtige fonteinen van Lima.

De fonteinen van het park

Fuente Mágica

De eerste van de dertien fonteinen is Fuente Mágica.

fuente magica

Bron: Circuito Mágica del Agua

Deze fontein is gebouwd op de originele fontein die op deze plaats stond vanaf 1929. Het heeft 8 kleine gerestaureerde Sevilliaanse fonteinen. Daarnaast is deze fontein in Lima versierd met inheemse figuren.

De fontein spuit regelmatig als een geiser het water zo’n 80 meter hoog. Dat is zeer indrukwekkend, vooral als je daarvoor naar de zachte melodieën luistert, die bij deze fontein worden afgespeeld.

De vorm van deze fontein lijkt op een bloem.

De fonteinshow van Fuente de la Fántasia

Dan is er een mega fontein. Deze heeft een lengte van 120 meter en een breedte van 20 meter. Deze fontein heet Fuente de la Fántasia.

Fonteinen in Lima: fuente de la fantasia

Bron: Circuito Mágica del Agua

Bij deze fontein spuit er niet alleen water. Maar er wordt ook een prachtige fonteinshow gegeven. Deze fonteinshow is een geweldige choreografie en samenspel van het water uit de fontein met muziek en lasers. De lasers laten op het scherm van water beelden van Peru zien, zoals de dansen, de historie en de dieren zoals de condor.

Voor de fonteinshow zijn vaste tijden. Per avond zijn er maar drie fonteinshows. Zorg ervoor dat je op tijd bij deze Fuente de la Fántasia bent, want deze fonteinshow wil je niet missen.

Fuente de la Ilusión

Als derde fontein in dit park is er Fuente de la Ilusión.

fuente de la iIlusion

Bron: Circuito Mágica del Agua

Hoewel deze fontein misschien minder spectaculair is dan die van de fonteinshow, is er bij deze fontein wel een mooi spel van de verschillende waterstralen. Je kan hier zo een lange tijd blijven staan en je verbazen over de verschillende vormen die er verschijnen. En net als bij de fonteinshow worden bij Fuente de la Ilusión ook kleuren gebruikt.

Fuente Cúpula Visitable

De Fuente Cúpula Visitable is de vierde van de fonteinen van Lima in het park Circuito Mágico del Agua.

fuente cupula visitable

Bron: Circuito Mágica del Agua

Het leuke van deze fontein is dat je kan spelen met deze fontein. De waterstralen gaan namelijk aan en uit. Hierdoor kan je de fontein betreden. Dat geeft natuurlijk de kans om hele mooie foto’s te maken. Wanneer je in de fontein staat en de waterstralen zijn aan, dan lijkt het of je in een watergevangenis zit.

Fuente Fermin Tangüis

Net als Fuente Mágica is deze fontein, Fuente Fermin Tangüis, ook op oude fontein van het originele park gebouwd.

Fonteinen in Lima: fuente fermin tanguis

Bron: Circuito Mágica del Agua

In de vijver staan vier dezelfde fonteinen. De fonteinen moeten bloemkronen voorstellen met meeldraden. Met lampen wordt aan de fonteinen kleur gegeven. Deze fontein is gemaakt om nadruk te leggen op het monument van Fermin Tangüis. Deze man heeft door het ontwikkelen van zaden de katoenindustrie van Peru gered in de 19e eeuw. Daarom is hij erg belangrijk geweest voor de Peruaanse economie destijds.

Fuente de la Armonía

Daarnaast is de fontein Fuente de la Armonía. Dit is de fontein met de meest bijzondere vorm van het park.

fuente de la armonia

Bron: Circuito Mágica del Agua

De vorm van deze fontein in Lima is namelijk als een piramide. Waarschijnlijk wordt deze piramide meer bezocht en bekeken dan een andere piramide in Lima, de huaca Pucllana.

Het mooie van deze fontein piramide is dat de waterstralen parallel lopen. Het eindresultaat ziet er dan ook uit als een van de Peruaanse weefsels. Als je meer wilt weten over hoe het traditionele Peruaanse weefproces is lees dan deze pagina.

Fuente del Arco Iris

Deze fontein in Lima lijkt op een gigantische regenboog. Daar komt ook de naam vandaan. De fontein heet namelijk Fuente del Arco Iris.

fuente del arco iris

Bron: Circuito Mágica del Agua

De fontein bestaat uit zeven dichte rijen van verticale waterstralen. De waterstralen lopen parallel. Maar ze hebben wel verschillende groottes en kleuren. Dit zijn de kleuren van de regenboog. Je kan hier dus genieten van een imponerend kleurenspel, dat wordt begeleidt door muziek.

Fuente Túnel de las Sorpresas

En dan is er weer een interactieve fontein. Je kan onderdeel zijn van Fuente Túnel de las Sorpresas.

Fonteinen in Lima: fuente tunel de las sorpresas

Bron: Circuito Mágica del Agua

Daarnaast is het ook een grote fontein. Het is namelijk een watertunnel van 35 meter lang. En wanneer je in het park Circuito Mágico del Agua bent, dan moet je dus zeker door deze tunnel lopen. Het water wordt van de ene kant van de tunnel naar de andere kant geschoten. Hierdoor ontstaat er een mooie parabolische tunnel. Ook dit is weer een moment voor een prachtige foto.

Fuente Laberinto del Ensueño

Net als de Fuente Túnel de las Sorpresas is deze fontein een van de interactieve fonteinen van Lima. Deze fontein Fuente Laberinto del Ensueño.

fuente laberinto de ensueno

Bron: Circuito Mágica del Agua

Deze fontein is een van de populairste van het park Circuito Mágica del Agua. Het is namelijk een grote fontein met een diameter van 23 m, die iedereen uitnodigt om door het waterlabyrint te lopen. De wanden zijn namelijk van water.

De waterwanden bewegen ook. Wanneer je in deze fontein gaat dan zal je waarschijnlijk wel nat worden. Denk dus dat je als je in dit waterlabyrint gaat om ook een extra paar droge kleren mee te nemen.

Fuente de la Vida

De Fuente de la Vida is het fontein van het leven.

Fuente de la Vida

Bron: Circuito Mágica del Agua

Deze fontein drukt de creatieve en evolutionaire levenskracht uit. Daar komt de naam vandaan.

Binnen in de fontein is er een centrale structuur. Deze straalt met veel kracht het water uit. Hierdoor ontstaan er verschillende vormen.

Fuente Río de los Deseos

Ook deze fontein is groot. Hij is namelijk 100 meter lang. En deze fontein lijkt op een rivier. Daarom heet deze fontein ook Fuente Río de los Deseos.

fuente rio de los deseos

Bron: Circuito Mágica del Agua

Deze fontein is op een andere manier interactief. Je kan namelijk niet door de fontein lopen. Wel kan je langs de fontein lopen. En op diverse plaatsen kan je de fonteinen laten bewegen. Ook deze hydraulische effecten zijn gebouwd op de oorspronkelijke fonteinen van het park uit 1929.

Fuente de las Tradiciones

Deze fontein lijkt misschien minder spectaculair dan de voorgaande fonteinen van Lima. Maar de fontein is een gerestaureerde fontein van 1929. Daarom heet de fontein dan ook Fuente de las Tradiciones.

Fonteinen in Lima: fuente de los tradiciones

Bron: Circuito Mágica del Agua

Hoewel de fontein wel is gerestaureerd, zijn de rode sculpturen van de fontein wel origineel. Deze structuur in het centrum van de fontein staat dan ook centraal bij dit kunstwerk. Het water en de verlichting van deze fontein is er allemaal op gericht om de centrale structuur te benadrukken.

Fuente de los Niños

En in een familiepark zoals het park Circuito Mágica del Agua is, moet er natuurlijk ook iets speciaal voor kinderen zijn. Hier in Lima is dat Fuente de los Niños.

Fuente de los Niños

Bron: Circuito Mágica del Agua

In deze fontein kunnen de kinderen met water spelen. De waterstralen komen op diverse plaatsen te voorschijn. En er zijn ook kleuren. Dit zorgt er voor dat kinderen er met al hun creativiteit kunnen spelen. Als je bij deze fontein begint met kinderen dan zie je misschien de rest van de fonteinen van Lima niet, dus het is beter om deze fontein als laatste te bezoeken.