Reisbrochures, een mooie methode om je reis te kiezen

Reisbrochures zijn een mooi begin van je reis. Er is weinig leuker dan door een reisbrochure te bladeren en alle mooie foto’s bekijken en reisverhalen te lezen.

Er zijn veel verschillende reizen naar Peru. Een goede en leuke manier om de juiste reis te kiezen is aan de hand van reisbrochures. Er zijn reisbrochures van veel verschillende reisorganisaties. Ik heb de beste reisbrochures voor reizen naar Peru uitgezocht. Hieronder vallen de brochures van Djoser, SNP en Fox verre reizen. Aan de hand van een paar simpele stappen kan je na het bestellen van de juiste reisbrochures de beste vakantie voor jou kiezen. 

Dus de beste reisbrochures over Peru staan op deze pagina en er is een stappenplan over hoe je het beste je reis kiest op basis van de reisbrochures.

Een overzicht van de reisbrochures van reizen naar Peru

Algemeen

Het vinden van reisbrochures wordt steeds lastiger. Reisorganisaties doen steeds meer online. Ze versturen graag nieuwsbrieven of ander digitaal materiaal. Dat heeft twee redenen. Ten eerste is dit makkelijker en ten tweede is het goedkoper dan het versturen van een papieren reisbrochure.

Gelukkig zijn er nog steeds reisorganisaties die reisbrochures maken. Hieronder heb ik een lijst verzameld van reisorganisaties die nog een papieren reisbrochure opsturen. Mocht je op reis willen naar Peru dan is het handig om één of meerdere van deze reisbrochures te bestellen.

Aangezien dit op de website Peru op reis staat, betreft dit een lijst met alleen reisorganisaties die ook daadwerkelijk reizen naar Peru aanbieden.

Djoser

Djoser is een bekende reisorganisatie. Ze organiseren reizen over heel de wereld. Ook Zuid Amerika met Peru staat op hun lijst. En ze hebben een prachtige brochure met wel meer dan 300 pagina’s aan reisinspiratie.

Reisbrochure van Djoser

Als je je geïnspireerd wilt voelen om te reizen, dan moet je deze reisbrochure zeker hier aanvragen.

SNP

Een andere reisorganisatie is SNP. Zij gaan voornamelijk voor natuurreizen. En in Peru is natuurlijk veel natuur met het amazonegebied, maar ook met dieren zoals de condor en de lama.

Logo SNP

Het is dus zeker de moeite waard om de brochure van SNP hier aan te vragen.

Sawadee

De slogan van Sawadee is “Vakantie voor reizigers”. En dat hoort goed bij Peru. In Peru zal je niet snel op één plaats blijven hangen. Je moet echt reizen.

Reisbrochures van Sawadee

Als je dit ziet zitten vraag dan hier de brochure aan.

Fox

Fox is een grote reisorganisatie. En heeft daardoor ook reizen naar Peru. Dat onderdeel van Fox heet Fox Verre Reizen. En een reis naar Peru vanuit Nederland is inderdaad ver.

Logo Fox

Als je zin hebt om met één van de grootste reisorganisaties mee te reizen, begin dan door hier hun reisbrochure aan te vragen.

Talisman

Talisman is misschien een wat minder bekend als reisorganisatie. Toch zijn ze volgens hun website al meer dan 25 jaar een begrip in exclusieve reizen.

Reisbrochures van Talisman

Deze reisorganisatie verstrekt een reisbrochure met daarin reizen naar Peru. Vraag hem hier aan.

Tenzing Travel

Voorheen heette deze reisorganisatie Kuoni. Deze naam is nog steeds bekender. Maar ze zijn dus doorgegaan als Tenzing travel. En ze organiseren nog steeds reizen naar Peru.

Tenzing Travel reisbrochure

Daarom is het nog steeds een geweldige mogelijkheid om een brochure van Tenzing Travel aan te vragen. En dat kan hier.

Kras

En dan is er nog Kras Vakanties. Ook zij hebben een mooie reisgids, zoals een reisbrochure ook wel wordt genoemd. Deze kan je hier aanvragen.

Einde lijst

Misschien zijn dit niet alle reisbrochures met reizen naar Peru. Maar op basis van deze lijst kan je zeer goed een vakantie kiezen volgens het stappenplan dat ik verder op deze pagina uitleg.

Reisbrochures zijn de voorbereiding op je reis

Je reis begint niet als je je koffer pakt. En hij begint ook niet wanneer je je vakantie boekt. Je reis begint al veel eerder. Het begint namelijk met het doorbladeren van de reisbrochures. Dit maakt niet uit of je al weet waar je naartoe wilt. Een reisbrochure is een bron van inspiratie.

Misschien weet je al waar je naar toe wil. Als je op deze website bent, dan wil je waarschijnlijk naar Peru. En als je naar Peru wilt dan zit je hier goed. Bovenaan in dit artikel heb ik een lijst verzameld met alle verschillende reisbrochures. Het is aan jezelf om ze te bestellen. Maar wanneer je dat doet, dan is je reis naar Peru eigenlijk al begonnen.

Na het bestellen van de reisbrochures wacht je op het moment dat ze in je brievenbus vallen. En dat is het moment van door de reisbrochures te bladen. Dit kan relaxed op de bank of aan de eettafel. Maar ook lekker voor het slapen gaan in bed.

Ongeacht waar je de brochures leest of wanneer je ze leest, het is een bron van inspiratie. Je ziet namelijk prachtige foto’s van verschillende landen en krijgt een eerste indruk van deze landen. En één van de landen waar je interesse naar uit gaat is Peru.

De mooiste bezienswaardigheden van het land zijn vaak benadrukt. Zo kun je ook bepalen welke bezienswaardigheden je wilt zien in de helaas waarschijnlijk beperkte tijd die je hebt voor je rondreis door Peru. In Peru is veel te zien, zoals je op deze website kunt lezen. Helaas is er vaak niet altijd de tijd om alles te bekijken.

Daarom zal je prioriteiten moeten stellen. En het is het beste om je dan in het land te verdiepen. Dat doe je door deze website te lezen, maar ook door reisbrochures te lezen en te bekijken.

Een reis kiezen aan de hand van reisbrochures

Het kiezen van een reis aan de hand van reisbrochures is een heel proces. Ten eerste moet je natuurlijk een reisbrochure hebben. Het mogen er ook meerdere zijn. Mocht je nog geen reisbrochures hebben, dan kan je ze bestellen via de links bijna bovenaan deze pagina.

Wanneer je, nadat je de brochures hebt besteld, ze na een paar dagen hebt ontvangen, zoek dan een rustig tijdstip op, zodat je niet gestoord wordt en ga op een lekkere plek zitten, zodat je relaxed de reisbrochure door kan bladeren.

Reisbrochures

De volgende stap is namelijk het doorbladeren van de hele reisbrochure of reisbrochures. Op basis van wat je aan foto’s ziet is het handig om maximaal drie landen als topbestemming te kiezen. Ook als je al weet naar welk land je wilt gaan dan is dit een goede stap. Op deze manier heb je namelijk een back-up en kan je uiteindelijk bekijken of je eerste gedachte van favoriete reisbestemming wel de juiste is.

Daarna ga je in de reisbrochure lezen over de drie verschillende reisbestemmingen. Welke bezienswaardigheden zijn er? Wat is er zo mooi aan de reisbestemming? Welke zaken wil je absoluut doen in dat land? Dat zijn belangrijke vragen, waardoor je er uiteindelijk achterkomt wat je favoriete reisbestemming is.

Vaak staan er in de reisbrochures voor één land zoals Peru meerdere rondreizen. Mocht er maar één rondreis staan voor de favoriete reisbestemming uit de vorige stap, dan is het handig om nog een of meerdere andere reisbrochures uit de lijst boven aan deze pagina te bestellen.  Het is bij deze stap nog steeds belangrijk om voldoende keuze te hebben.

Het is namelijk de meest specifieke keuze die er gemaakt moet worden. En bij het maken van deze keuze zijn er veel facetten die van belang zijn. Onder deze belangrijke zaken vallen onder meer:

  • Het type rondreis
  • De prijs
  • De grootte van de groep
  • Het aantal dagen dat de rondreis duurt
  • De vertrekdata

Maar er kunnen ook nog andere facetten meespelen. Het is dus belangrijk om voldoende reisbrochures te hebben, zodat je kan kiezen uit voldoende rondreizen. Dit moeten er zo ongeveer rond de vijf zijn. Op basis van de bovenstaande facetten zullen er altijd een paar afvallen. Of de rondreis is te duur, of te lang, of te kort enzovoort.

En wanneer je die rondreizen van de lijst hebt afgestreept, dan blijven er nog maar twee of drie rondreizen over. Dan kan je nog een keer de reisbeschrijving van de overblijvende rondreizen nalezen. Hierdoor krijg je een beter gevoel bij de verschillende rondreizen. Bij sommige rondreizen zal je een beter gevoel hebben dan bij andere rondreizen. Uiteindelijk kies je dan de rondreis uit de reisbrochures waar je het beste gevoel bij hebt.

Natuurlijk als je niet alleen op vakantie gaat, maar gezamenlijk met je familie, je partner of vrienden op rondreis wilt, dan is het verstandig om na elke stap te overleggen, zodat iedereen hetzelfde denkt. Het is dan verstandig om goed te luisteren naar elkaar, zodat je weet waarom iemand iets wel of juist niet wilt. Alleen als iedereen achter de reisbestemming staat en achter de gekozen rondreis dan kan de rondreis een feest worden.

Ik hoop je hiermee goed geholpen te hebben en hoop dat je een mooie reis zult hebben in Peru. Mocht je uiteindelijk door het volgen van het bovenstaande stappenplan niet naar Peru gaan, dan kan het altijd volgend jaar nog. Je zult er geen spijt van krijgen.