Reisroute Peru 2 weken: de mooiste bezienswaardigheden in 14 dagen

Hier is de reisroute Peru 2 weken. Er zijn heel veel bezienswaardigheden in Peru. Maar het kan dat je niet de tijd hebt om alles te kunnen zien. Welke reisroute moet je nemen om de mooiste bezienswaardigheden van Peru in 14 dagen te zien?

Er is een reisroute door Peru in twee weken. Bij deze reisroute bezoek je Lima, Nazca, Arequipa, Puno en Cuzco met al hun bezienswaardigheden, zoals Machu Picchu, het Titicaca meer en de Nazca lijnen. Je zal bij het nemen van deze reisroute enorm veel zien in een korte tijd, maar door de korte tijd zijn er ook nadelen, zoals dat je weinig tijd aan je lichaam geeft om te wennen aan het tijdsverschil met Nederland en aan de hoogte. Desondanks is een reis door Peru in twee weken wel de moeite waard. 

Lees verder alles over hoe er een reisroute door Peru in twee weken er uit ziet en wat de voor- en nadelen zijn.

Ook interessant over Peru?

De reisroute Peru 2 weken

Algemeen

Voor de reisroute Peru 2 weken heb je eigenlijk maar 12 dagen dat je daadwerkelijk in Peru bent. Dit heeft te maken met de lange vluchttijd vanuit Nederland. Een rechtstreekse heen vlucht vanuit Amsterdam naar Lima duurt 13 uur en terug is het 12 uur.

Hiermee staat het begin- en eindpunt van de reisroute Peru 2 weken eigenlijk al vast. Dit is Lima.

Lima

Het is goed om in Lima aan te komen. Lima ligt namelijk op zeeniveau, waardoor je niet hoeft te wennen aan de hoogte. Je zal wel moeten wennen aan het tijdsverschil. Het tijdsverschil is zo’n 6 of 7 uur. Dit is afhankelijk of het in Nederland zomer- of wintertijd is. Je lichaam zal wel een paar dagen nodig hebben om te wennen.

Je kunt dat het beste doen in Lima. De voorzieningen zijn er namelijk goed. En bovendien heb je de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden van Lima te zien. Hierbij moet je natuurlijk denken aan het oude koloniale centrum. Daarvoor moet je dus naar het Plaza de armas, waar onder meer de kathedraal van Lima en het presidentieel paleis staat.

Vlakbij dit plein is ook de kerk van San Franciscus van Assisi. Het interessante van deze kerk zijn de catacomben. In de catacomben liggen ontelbare skeletten, die op vele manieren zijn gerangschikt.

Daarnaast is het aan te raden om een culinaire tour te doen in Lima. Het Peruaanse eten is zeker een aanrader. Mocht je dat nog niet weten lees dan deze pagina met 25 gerechten, die je in Peru kunt eten. Dan weet je in ieder geval wat je kunt bestellen in de restaurants in Lima tijdens je reisroute Peru 2 weken.

Huaca Pucllana verlicht

Bron: Lima city kings

Natuurlijk zijn er ook alternatieven, zoals paragliden of een bezoek aan Huaca Pucllana. Maar drie of vier dagen, inclusief de dag van aankomst heb je wel nodig in Lima.

Nazca

Vanuit Lima kan je met de bus naar Nazca. Dit is een lange rit van zo’n zeven of acht uur. Dit is dus een reisdag op de reisroute Peru 2 weken. Dat is op zich niet erg, want je kunt heel goed een tussenstop maken in Ica. Op deze pagina over Ica lees je alles wat je in deze stad kan doen. En dat is meer dan je denkt.

De aap, een van de Nazca lijnen

Bron: South American Vacations

Dus zelfs op deze reisdag kan je nog leuke dingen doen. Echter of je dat doet of niet zal je laat aankomen in Nazca. Dat is niet erg, want het mooiste wat je kunt zien in Nazca zijn de Nazca lijnen. Lees hier alles over de Nazca lijnen. En het beste tijdstip om te vliegen over de Nazca lijnen is in de ochtend.

Na de rondvlucht over de Nazca lijnen is het om alles binnen twee weken te kunnen zien al tijd om verder te gaan. Je verblijft dus maar één dag in Nazca.

Arequipa

En na Nazca is op de beste reisroute Peru 2 weken Arequipa de volgende plaats om te bezoeken. Deze rit is nog langer dan die van Nazca naar Lima. Deze busreis duurt namelijk meer dan 10 uur. Je kan daarom het beste een nachtbus nemen. Hierdoor win je tijd door je te verplaatsen wanneer je slaapt.

Straat in Santa Catalina klooster

Bron: World Monuments Fund

Echter in Arequipa heb je wel wat tijd nodig. Dit is de eerste stad op deze reisroute Peru 2 weken, waar je op hoogte bent. Arequipa ligt op ongeveer 2350 meter boven zeeniveau. De eerste dag zal je dus lekker in de stad kunnen vertoeven. Een bezoekje aan het Santa Catalina klooster is op deze dag zeker aan te raden. Dit is een mooi kleurrijk klooster in het centrum van de stad. Lees er op deze pagina over wat je allemaal kunt zien in dit prachtige klooster. Verder kan je op dezelfde dag lekker struinen door het oude centrum van de stad.

Ook is er een dag voor nodig om naar de Colca Canyon te gaan kijken. Hier kan je een van de grootste vogels ter wereld van dichtbij voorbij zien vliegen bij het punt Cruz del Condor. Lees hier meer over deze prachtige vogel. Daarnaast zijn er natuurlijk prachtige uitzichten te zien op deze plaats en het is één van de hoogtepunten van deze reisroute door Peru in twee weken.

Dus je hebt sowieso twee volle dagen nodig in Arequipa.

Puno

Vanuit Arequipa moet je dan weer verder. De volgende stad die je op deze reisroute Peru 2 weken moet bezoeken is Puno. Gelukkig is deze rit niet zo ver als de twee andere busritten. Toch duurt ook deze reis van Arequipa naar Puno zo’n 6 uur.

Dan ben je wel gelijk op het hoogste punt waar je verblijft op deze reisroute. Puno ligt namelijk op 3830 meter boven zeeniveau. Dus ook dat zal nog wel even wennen zijn. Maar dat is ook één van de redenen dat Puno moet worden bezocht op deze reisroute. Bij Puno ligt namelijk het Titicaca meer. Dit is het hoogst commercieel bevaarbare meer ter wereld.

Vanuit deze stad zijn allerlei bezienswaardigheden te zien. De meest interessante zijn de Uros eilanden. Dit zijn de eilanden van riet die in het Titicaca meer liggen. Op het rieten eiland staan ook huisjes van riet. De boten bij het eiland zijn ook van riet gemaakt.

Maar naast de Uros eilanden zijn bij Puno nog meer bezienswaardigheden te zien, zoals Taquile, Sillustani, Chucuito, Cutimbo en Amantani.

Om toch een indruk te krijgen van wat er rondom het Titicaca meer is heb je toch 2 dagen nodig in Puno.

Cuzco

Daarna moet je verder naar Cuzco. Eigenlijk kan je in Cuzco makkelijk zelf 14 dagen volmaken, omdat er zoveel te doen en te zien is. Ook de busrit van Puno naar Cuzco duurt ongeveer 8 uur. Maar dan ben je daarna wel in Cuzco.

12 hoekige steen

Je hebt op de beste reisroute Peru 2 weken sowieso een dag nodig om de stad Cuzco te bekijken. Een bezoek aan Coricancha is dan ook een must. Datzelfde geldt voor een bezoek aan Sacsayhuaman. Beide zijn oude inca ruïnes. Maar er is ook de 12 hoekige steen in één van de straatjes in Cuzco. Lees hier alles over deze steen. Wanneer je deze 12 hoekige steen ziet zal je je zelf afvragen hoe de inca’s hun bouwwerken hebben kunnen bouwen.

Daarnaast wil je natuurlijk ook de heilige vallei bezoeken op deze reisroute van twee weken door Peru. Dit kan door een bezoek aan Pisac of Chinchero. En dan zijn er vanuit Cuzco nog veel andere dingen te zien, zoals Tipon of de regenboogberg om er maar twee te noemen.

Maar natuurlijk als je maar twee weken in Peru bent, mag er één ding niet ontbreken. En dat is natuurlijk een bezoek aan Machu Picchu. Dit kan makkelijk vanuit Cuzco, maar het zal wel de hele dag in beslag nemen.

Voor Cuzco heb je minimaal 4 dagen nodig om een goede indruk te krijgen, maar eigenlijk is dat te weinig. En om een reisroute van twee weken door Peru te plannen heb je eigenlijk maar vier dagen. Daarna is het tijd om via Lima terug naar Nederland te vliegen.

Of de omgekeerde reisroute Peru 2 weken ook goed is

De volgorde van deze reisroute Peru 2 weken is van belang. Dit heeft een aantal redenen.

Ten eerste zorg je dat je Machu Picchu, waar je het meest naar uitkijkt tot op het einde bewaart. Dit is de climax van je reis naar Peru. Die wil je niet aan het begin hebben, waardoor je eigenlijk van het mooiste naar steeds minder gaat. Alhoewel, wat je in Puno, Arequipa, Nazca en Lima kunt zien is zeker ook de moeite waard.

De tweede reden is misschien wel belangrijker. Door een kalme stijging van Lima naar Nazca, van Nazca naar Arequipa en van Arequipa naar Puno zal je lichaam zich beter acclimatiseren aan de hoogte. Op zo’n korte reisroute door Peru is er één ding dat je zeker niet wilt hebben en dat is last van hoogtezieke. Lees op deze pagina alles over hoogtezieke en wat je er tegen kunt doen.

Voordelen van de reisroute Peru 2 weken

De reisroute door Peru in twee weken zorgt ervoor dat je enorm veel zal zien in een enorme korte tijd. Op de lijst van veel mensen om een keer te zien, staat uiteraard Machu Picchu. Maar ook de Nazca lijnen staan vaak hoog op het lijstje van reislustige mensen.

Maar naast Machu Picchu en de Nazca lijnen kan je enorm veel andere mooie dingen bewonderen in het prachtige land Peru.

Nadelen van de reisroute Peru 2 weken

Echter er zijn meer nadelen om een reisroute door Peru binnen 2 weken te doen. Ten eerste zal je moeten wennen aan het tijdsverschil. Er wordt gesteld dat je normaliter van een jetlag met een tijdsverschil van 7 uur ongeveer 7 dagen nodig hebt om er van te herstellen. En dan ben je al halverwege de hele reisroute.

Daarnaast geef je jezelf bij deze reisroute Peru 2 weken weinig tijd om je lichaam te laten wennen aan de hoogte. Ook dit kan gevolgen hebben op de kans dat je last krijgt van hoogteziekte. En hoogteziekte wil je niet hebben op je reis door Peru.

Het is waarschijnlijk dat je op deze reisroute door Peru gebruik zal maken van nachtbussen. Hierdoor zal je niet zo goed slapen. En omdat het programma zo vol zit, omdat je veel dingen wil doen en zien, zal je waarschijnlijk vermoeider terugkomen van je reis naar Peru dan dat je vooraf was. Het is daarom aan te raden om na je reisroute Peru 2 weken nog een paar dagen vrij te hebben om te rusten.

En als laatste nadeel is er natuurlijk dat er nog veel meer te zien is in Peru, dat je door de korte tijd niet kunt zien in deze reisroute Peru 2 weken. Zo zijn er bijvoorbeeld Paracas, Chan Chan en Huanchaco.

Nu lijkt het alsof er heel veel nadelen zijn om deze reisroute door Peru in twee weken te doen. Maar omdat je zoveel ziet is een reis door Peru in twee weken nog steeds de moeite waard. Echter mocht je er drie weken van kunnen maken dan is dat zeker aan te raden.

Georganiseerde reizen met een reisroute Peru 2 weken

Natuurlijk hoef je ook niet alles zelf te doen om deze reisroute te volgen. Er zijn diverse rondreizen door Peru met een duur van 2 weken. Om het je makkelijk te maken heb ik ze hieronder voor je verzameld.

Rondreis Peru, 14 dagenRondreis Peru, 14 dagen
14 dagen
            Noord-Peru          Noord-Peru
14 of 18 dagen
            Zuid-Peru          Zuid-Peru
13 dagen
            Zuid-Peru          Zuid-Peru
14 of 16 dagen

Het kan zijn dat de reisroute van de bovenstaande georganiseerde reizen iets afwijken van de hierboven beschreven reisroute. Daarom staan er ook meerdere reizen, zodat je voor jou de beste uit kan kiezen.

Ook interessant over Peru?